Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg gaat dit jaar een bijzondere uitdaging aan. Met de hulp van alle bezoekers hopen ze minstens 1000 verschillende soorten waar te nemen in het domein. Ook lokale natuurverenigingen worden ingeschakeld. Spotters kunnen waarnemingen doorgeven via www.waarnemingen.be.

Tot einde 2016

De actie loopt gedurende het volledige jaar 2016. 1 jaar, 52 weken, 366 dagen en 1000 soorten. Dat is de uitdaging die Groendomein De Averegten dit jaar aangaat. Ze krijgen hiervoor de hulp van lokale natuurverenigingen, zoals Natuurpunt Heist op den Berg. Verder roepen ze ook wandelaars en fietsers op om samen met hen naar buiten te trekken en mee te zoeken naar fauna en flora. Elke waarneming is waardevol, van een merel tot een uil en van zeldzaam korstmos tot een paddenstoel. Alle observaties zijn welkom op www.waarnemingen.be. Ook foto’s toevoegen is mogelijk!

De Averegten is een gevarieerd gebied met afwisselend open ruimtes en gesloten bos. Wil je tijdens je waarnemingen even van het pad afwijken, vraag dan vooraf toestemming aan domeinwachter Tom Huysmans via tom.huysmans@provincieantwerpen.be of 0474 95 00 90.